maandag, 02 november 2015

Snoepgoed op Dierendorp

Door: webmaster

Woensdagmiddag 11 november staat Dierendorp van 14.00 tot 15.30 uur in het teken van snoepgoed. We eten al dat lekkers, maar weet jij eigenlijk hoe snoepgoed wordt gemaakt? Kom erachter en ga deze middag zelf aan de slag.

November en december staan bekend als snoepmaanden. Maar wist jij dat veel snoep wordt gemaakt van natuurlijke producten? Zo wordt suiker gemaakt van suikerbieten. Om pepernoten te maken heb je meel nodig, dit kun je maken door graan te malen. Marsepein wordt gemaakt door amandelen te malen. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat kun je deze middag zelf uitproberen. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis.

NME Heemskerk organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie in Heemskerk en omgeving. Kinderboerderij Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk en te vinden op Facebook. Volg ons op Facebook en je bent altijd op de hoogte van de laatste activiteiten op kinderboerderij Dierendorp!