donderdag, 30 april 2015

Schapen scheren op Dierendorp

Een meisje helpt de boer met het scheren van de schaap

Op woensdagmiddag 13 mei 2015 van 14.00 tot 15.30 worden de schapen van kinderboerderij Dierendorp geschoren. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten te doen waarbij je iets kunt leren over het leven van een schaap. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen!

Tijdens het scheren vertelt de schapenscheerder waarom schapen een dikke wollen vacht hebben en waarom die er in de lente afgehaald wordt. Ook leer je waar de wol allemaal voor te gebruiken is. Daarnaast zijn er in de educatieruimte filmpjes te bekijken over schapen en kan er op het terras en in de stal geknutseld worden. Zet deze woensdagmiddag dus gauw in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Deelname aan deze activiteit is gratis.

NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Volg ons op Facebook en je bent altijd op de hoogte van de laatste activiteiten op kinderboerderij Dierendorp!